Am primit cateva zeci de intrebari legate de posibilitatea de a conduce in UK cu permisul de conducere din Romania, asa ca pana la urma am decis sa facem un articol de informare, pentru a va fi mai usor. Problema este destul de serioasa avand in vedere ca si azi sunt foarte multi romani in UK care continua sa circule cu permisul romanesc. Vreau s ava zic inca de la inceput ca eu recomand de la inceput sa va preschimbati permisul auto romanesc in unul englezesc, iar in continuare am sa va explic si de ce este mai avantajos asa.

Cu permis de conducere englezesc sau romanesc in UK

Primul avantaj al cetateanului roman stabiloit in UK cu permis de conducere valabil, pentru a-l preschimba intr-unul englezesc: asigurarea este mai ieftina! Mai vreti un motiv important? Permisul englezesc poate fi folosit oriunde in Uniunea Europeana ca dovada a domiciliului, deci nu se mai pune problema ca esti un roman alergand de colo colo, ci un cetatean model.

Evident ca ceea ce te va convinge mai repede sa-ti preschimbi permisul romanesc in cel englezesc este angajarea. Daca serviciul presupune sa ai permis de conducere, mereu vor avea avantaj cei cu permis englezesc! Te-am convins? Dar daca te inrebi cat timp ai la dispozitie sa faci treaba asta, legislatia din UK prevede ca rezidentii din Marea Britanie pot sa circule cu un permis emis de alta tara maxim trei ani. Deci dupa trei ani vei circula ilegal, daca nu-ti preschimbi permisul de conducere.

Cat costa sa-mi preschimp permisul auto in UK? Acum trebuie s aplatesti doar 43 de lire sterline. E complicat? NU, completezi un formular, platesti taxa si trimiti totul la DVLA, impreuna cu permisul romanesc. GATA, vine prin posta cel britanic si esti in regula!

Permis conducere UK

Cu permis de conducere englezesc sau romanesc in UK ?