Deja incep sa apara tot felul de zvonuri despre soarta romanilor din UK dupa BrExit, ce este cat de cat sigur este faptul ca vom putea merge fara viza in UK in scopuri turistice. La fel de bine stau cei inalt calificati, medici, ingineri, etc. in timp ce pentru cei ce lucreaza in restaurate si hoteluri viata va fi cu siguranta mai grea. Nici pana acum nu a fost prea simplu pentru romani in UK, salarii mici si multe greutati legate de cazare, etc. Nu le va fi simplu nici in 2019.  In schimb Theresa May promite ca cei care kucreaza deja in Regatul Unit nu vor avea probleme si ca vor munci in aceleasi conditii ca si inainte de iesirea UK din Uniunea Europeana.

Permise de munca pentru romani dupa BrExit

Premierul Theresa May vrea sa ofere permise de munca pentru maxim un an celor slab calificati ce vor sa munceasca in UK, adica sa nu aiba cum sa ia ajutoare, asta este de fapt miza. Nici sa-si aduca copii sau alti membri de familie nu mai pot, decat daca ii pot intretine din veniturile proprii. S-au descurcat romanii si inainte de 2007, acum dupa 11 ani cred ca nu se vore speria de conditiile impuse de britanici, mai ales ca ei au nevoie de forta de munca, doar ca pe partea de protectie sociala vor fi ceva mai multe probleme.

Ce vor face romanii dupa Brexit? Ce faceau si inainte, vor munci sau vor pleca in alta tara din Uniunea Europeana, teoretic le va fi mai usor sa se mute in Irlanda, Islanda sau Olanda si Danemarca. Vom reveni cu informatii pentru cei ce vor sa plece anul viitor la munca in UK.

Romanii dupa Brexit

Permise de munca pentru romani dupa BrExit