Asa cum v-am obisnuit deja incet, dar cu siguranta nu fara o informare prealabila cinstruim reteaua de comunitati romanesti din Marea Britamie, adaugand treptat orase unde locuiesc romani. Chiar daca unii s-au aratat sceptici la inceput, iata ca avem deja un public numeros care apreciaza efortul celor cativa romani inimosi stabiliti in regatul Unit al Marii Britanii si al Irlandei de Nord pentru a crea un portal util atat romanilor aflati aici dar si celor ce isi doresc o viata in insulele britanice.

Liverpool este un oras fondat in anul 1207, care astazi numara peste 430.000 locuitori, dintre care si o mica minoritate romaneasca. Veti gasi Duminica multi dintre romanii stabiliti in Liverpool la Parohia Ortodoxă Română Sf Paisie din Neamt, unde slujeste Parintele Dan Petru Ghindea. Pentru a lua legatura telefonic cu Parintele puteti suna la numarul de telefon + 44 (0) 779 176 9791.

Romanii stabiliti in Liverpool pot apela si la Biroul Consular din Edinburgh, care deserveste o zona mai vasta, din care fac parte orasele: Liverpool, Manchester, Leeds, Newcastle Upon Tyne), Scoţia şi Irlanda de Nord. Iata mai jos programul de lucru cu publicul al Biroului Consular din Edinburgh

  • Luni, marţi, şi vineri intre 09.00-13.00
  • Miercuri între orele 09.00 – 13.00 şi 14.00 – 18.00

Programările se fac prin telefon, fax şi poştă electronică la adresa  de email edinburgh@mae.ro sau direct la sediul Biroului Consular.

Romanii din Liverpool