Pe cat de victoriosi pareau britanicii cand vorbeau de iesirea din Uniunea Europeana, pe atat de lamentabil se poarta acum, cel putin oficialii. Ministerele din UK  se arata neputincioase cand vine vorba de rezolvarea problemelor legate de Brexit, asa ca cel putin pana in 2019 spun ca vor sta asa ca pana acum. Sa vedem reactia de la Bruxelles, le vor cere britanicilor sa aplice la sange legislatia europeana pana la iesire, sau o sa o lase mai moale, in ideea ca iesirea va avea loc la “anul si la multi ani”?

Brexit amânat, Marea Britanie rămâne în UE, cel puțin până în 2019

Premierul Theresa May da din colt in colt, nu stie cum sa rezolve problema iesirii din Uniunea Europeana, abia acum se pare ca insularii se gandesc la consecinte, pana acum faceau bravada de patriotism si spirit “britanic”. Eu unul zic sa-i ardem bine, sa le treaca de joaca, mai ales ca se stie deja ca se spera la un rezultat opus la referendum, singura idee era sa ne “frece” pe noi astia care respectam cu strictelelegislatia europeana.

Pana acum englezii ne radeau in nas,  daca vor ne primesc la munca, daca nu – NU. Daca vor ne lasa cu buletinul la vama, daca nu, sa ne luam pasaport. Doar ei cica aveau doar drepturi in UE si nicio obligatie. Pana in 2019 mai sunt trei ani, evident suficient timp ca Marea Britanie sa o carmeasca iar si sa ne spuna ca nu mai iese din UE, dar cu ceva conditii. Avem exemplul de conlucrare de dinainte de UE, deci daca vrem se poate si cu britanicii afara, dar cu mingea in terenul nostru, nu-i asa?

Brexit 2019

Brexit amânat, Marea Britanie rămâne în UE, cel puțin până în 2019