Vad ca se toto intreaba cititorii nostriu cati romani sunt legai inregistrati in UK, ei bine datele oficiale spun peste 400.000, jumatate fata de Germania si evident mult mai putini fata de Italia si Spania. Ce fac romanii in UK? Muncesc, invata sau fac afaceri. Daca ma gandesc ca acolo – in Londra – este si baialtul T(h)eodor al lui Octav, ce sa mai zic? Ca e ok. Da, in Marea Britanie se traieste mai bine se castiga mai bine si e mai scump ca pe continent, iar daca va fi Brexit – va fi un pic mai greu. Votul de ieri m-a pus pe ganduri, chiar daca Theresa May a ramas premier, dar la ce scor? La o diferenta de doar 19 voturi?

Cati romani sunt in UK? Peste 400.000!

De ce am raspuns direct in titlul articolului? Pai ca sa nu mai fie lumea curioasa, daca vor detalii, poftim pe site, daca nu ai deja raspunsul, nu-i asa? Teoretic 10% din cei plecati de acasa sunt acum in UK. Romanii stiu limba engleza, desi cred ca 75% din cei plecati au invatat limba engleza dupa ce au ajuns in UK. Printre cei 400.000 de romani din UK se numara si verisoara mea, sotul ei si cele doua fete, care la randul lor au copii. Cine a mai ramas in tara? Batrana Stela de 80 de ani, care si ea merge anula in Londra sa-si vada copii si nepotii.

Stau si ma intreb, oare de ce nu incearca copii astia sa-si faca un viitor in tara? Pentru ca teoretic nu-i lasa legislatia, nu ai cum sa te dezvolti daca majoritatea banilor merg la stat, daca mai dai si chirie si salarii, esti deja destul de greu incercat, fara a avea macar afaceri la nivelul salariilor din UK. Asadar, oare se mai intorc romanii din UK acasa in Romania?

Romani in UK

Cati romani sunt in UK? Peste 400.000!