Dupa ce a fost respins acordul de iesire din UE propus de premierul Marii Britanii, exista doar doua scenarii posibile: fie UK iese din Uniunea Europeana far aun acord semnat – ceea ce in opinia noastra nu inseamna sfarsitul lunii pentru britanici, fie decid sa ramana in UE si deci Brexit-ul nu mai are loc – ceea ce cred eu ca ar fi cea mai buna solutie. Pentru romanii din UK conteaza foarte mult daca vor avea sa nu nevoie de un permis de munca special incepand de anul acesta.

Va fi sau nu Brexit pana la urma?

Din pacate  Theresa May a continuat sa joace cartea iesitii Marii Britanii din Uniunea Europeana pe baza referendumului – dar mereu uita ca rezultatele au fost la limita, far asa mai vorbim ca de exemplu Scotia doreste sa ramana in Uniune. Asadar nu este simplu sa prevezi ce se va intampla in UK in continuare. Oare merita aceasta iesire si oare Franta a semnat noul tratat cu Germania fara nicio legatura cu ce se intampla acum in Anglia? Eu zic ca toate au o legatura, inclusiv ideea tot mai vehiculata ca SUA va iesi din NATO.

Asadar sa vedem ce aduce motiunea impotriva guvernului condus ce Theresa May – noi suntem absolut siguri ca va ramane in picioare, desi numarul mare de voturi de ieri impotriva ei din partea membrilor de partid, ne pune pe ganduri. Daca nu mai este ea sustinuta nici macar de toti conservatorii, oare sa insemne asta sfarsitul ei politic in postul de premier?

Brexit 2019