Premierul Nicola Sturgeon a reiterat ideea prin care Scotia ar trebui sa se rupa de UK  ( Marea Britanie ) si sa ramana in Uniunea Europeana. Este o noua tentativa a celor din nordul regatului de a separa Edinburgh-ul de Londra. Faptul ca studiile arata ca Scotia ar pierde pe langa multi bani si circa 80.000 de locuri de munca face guvernul sa se gandeasca tot mai mult la gasirea unor variante de a ramane in Uniunea Europeana, daca Marea Britanie va parasi aceasta structura.

Nicola Sturgeon propune separarea Scotiei de Marea Britanie

Exista riscul sa vedem ca pe langa Scotia sa se rupa de regat si Irlanda de Nord, sau sa ceara unirea cu Irlanda si ramanerea in acest fel in comunitatea europeana. Totul pleca de la rezilierea acordului de liber schimb cu UK a cel putin doua state din Uniunea Europeana, Franta si Germania. Astfel se ajunge la un mare impas economic si evident la pierderi mari pentru Marea Britanie. Experimentul BrExit nu a fost unul bun, s-a pornit de la premiza ca se poate forta mana europenilor si s-a ajuns la un dezastru economic.

Nu stiu daca Marea Britanie se va destrama, dar cu siguranta referendumul nu le-a folosit la nimic, nici macar fostului premier. Cum se va rezolva acest conflict de interese vom vedea, desi pana in 2018 cand ar trebui sa vedem rezultatul final nu mai este chiar asa de mult! Ce vor face romanii din UK care nu au un loc stabil de munca nu stiu, dar se anunta vremuri grele pentru multi dintre cei care nu sunt in UK bine infipti la locul de munca.

scotia-si-uk