Spre marea mea mirare cel mai cautat grup de romani din UK este cel din Birmingham, peste 500 de persoane fiind interesate zilnic de acest oras sau comunitate romaneasca. Nu pot decat sa ma bucur ca ni aici avem deja cateva pagini dedicate romanilor din Birmingham si imprejurimi. Iata mai jos si ce intrebari au postat ei pe site, peste 100 de mesaje am primit saptamana trecuta de la ei, le vom posta pe rand si vom incerca sa ajutam acolo unde avem posibilitatea.

Forum Romani in Birmingham, intrebari si raspunsuri

Nu stiu daca sunt multi pariniti care cauta o bona in UK, dar se pare ca pentru multi romani din Birmingham a devenit o necesitate sa-si gaseasca o bona din Romania care sa aiba grija de copilul lor in timp ce ei merg la munca. Mihaelea ne-a spus ca va face si ea parte din cei ce vor manifesta la consulatul din Edinburgh .  Iata mai jos mesajul ei:

Nu facem si noi un protest in Edinburgh la consulat? Ca nu cred ca deciziile guvernului de saptamana aceasta ne vor ajuta cumva in situatia in care deja avem toti reputatii de hoti. Credeti ca ne vor sprijini acesti corupti daca Brexitul ne va lovi?

Gabriela a intrebat si ea la randul ei: Buna seara! Ma numesc Gabriela Ion. Lucrez printr-o agentie ca housekeeper in Birmingham, deci fac curatenie in diverse case, clienti pe care mi-i dau agentia (Housekeep). Mi s-au dat chei de la casele unor clienți. Intr-una din zile am pierdut o cheie (nu un set de chei), de la casa unui client. Acesta initial a spus ca va vorbi cu agentia. Agentia mi-a adus la cunostinta ca acest client vrea sa schimbe toata yala si sa instiinteze o firma de supraveghere si imi va da factura de 300£, pe care agentia ”generoasa” spune ca mi-o va oprii in doua rate. Mentionez cheile clientilor contin numere pe breloc , nu nume sau adrese. ( deci , daca este gasita aceasta cheie, nu exista nici un risc pentru client.)
Intrebarea mea este, poate sa imi ceara atat de mult pentru o cheie…si daca da, cum sa procedez cu agentia sa nu imi opreasca acesti bani decat cate 10 lire pe luna? Are agentia din Birmingham dreptul de a-mi opri acesti bani doar in doua transe? ( Banii ii primesc in doua transe la doua saptamani). Ma poat adresa politiei? Va rog sa ma ajutati cu un raspuns. Va mulțumesc anticipat!

Romani in Birmingham

Forum Romani in Birmingham, intrebari si raspunsuri