Situatia celor peste 400.000 de romani din UK este incerta, acum dupa ce Parlamanetul Marii Britanii a decis ca va amana iesirea UK din Uniunea Europeana. Pe de alta partea britanicii au decis ca nu va avea loc un al doilea referendum, deci pana la urma acum singura optiune viabila a ramas iesirea din Uniunea Europeana, cu sau fara acord. Am mai zis de cateva ori, de ce trebuie neaparat un acord scris nu stiu, dar nici ce vor englezii nu inteleg. Ce spera sa realizeze britanicii pana pe 30 iunie?

Brexit amanat, situatia romanilor din UK incerta

Avem peste 400 de mii de romani in UK, cu acte in regula si carora li se spune in mod constant sa stea linistiti ca nu li se va intampla nimic. In mod cert orice actiune britanica va avea o contra actiune din partea Uniunii Europene, asadar parca ar trebui sa pice cumva la un numitor comun, caci altfel se va duce de rapa munca lor de atatia ani pentru o Europa unita si puternica. Este adevarat ca britanicii nu s-au simitin niciodata ca parte a Europei continentale, insa suntem curiosi ce vor face cu granita dintre Irlanda si UK.

Care este de fapt probema Marii Britanii vis-a-vis de Brexit? Pai cel mai dificil este sa-i convingi pe cei 27 sa mai voteze odata pretentiile tale, asta-i problema. Va reusi Theresa May sa negocieze ceva cu europenii? Ma indoiesc, pare doar o tragere de timp, sa-si mai diminueze din pierderi. Joia viitoare, pe 21 martie europenii se intalnesc sa decida ce-i de facut. Nimic? Donald Tusk le-a zis britanicilor ca daca nu devin mai maleabili, vor iesi fara niciun acord cu U.E., ceea ce evident va fi destul de grav pentru Marea Britanie.

Brexit amânat

Brexit amânat, situația românilor din UK incerta