Am decis sa scriu inainte ca stirea sa fie data pe posturile TV, pentru ca stiu ca iarasi romanii si bulgarii au iesit din jocul murdar al tarilor bogate din Uniunea Europeana. Este evident ca azi Uniunea Europeana se va opune unui BrExit in 2016, la fel cum a fost si in cazul Greciei. Cine pierde? Evident ca iarasi romanii si Bulgarii, caci ma indoiesc ca in legea pe care o vor introduce britanii, referitor la alocatiile pentru copii, egale cu cele din tara de origine, se va aplica si pentru tarile unde acestea sunt mai mari ca in UK.

Uniunea Europeana se va opune unui BrExit in 2016

De la inceput spun ca nu este nici macar constitutionala legea din UK, pe care guvernul britanic vrea sa o impuna tarilor mai sarace din Uniunea Europeana, pentru ca alocatia in acest moment se acorda celor ce au copii si muncesc in UK, indifrent de tara de provenienta. Este ca si cum britanicii ar fi impusi sa plateasca salarii in Romania egale cu cele din UK, pentru ca e criza. Sau impozite, egale cu cele din Marea Britanie, desi exista o legislatie in acest sens in fiecare tara, care nu tine cont de originea investitorului.

Ok, vor sa ne descurajeze sa mai venim in UK, intr-o zi acest lucru se poate intoarce impotriva Marii Britanii, iar romanii din UK ar putea cere drepturi suplimentare, cel putin cei din clasa de sus ( ma refer la pregatire si job-uri ). De ce nu se va ajunge la iesirea UK din Uniunea Europeana, adic ala ceea ce azi numim BrExit? Pentru ca asta ar insemna sa mutam principalele institutii financiare din UK in Irlanda, sau in Germania, ceea ce ar insemna ca pe viitor Franffurt de exemplu, sa devina si mai important in economia UE, ceea ce ar schimba oarecum echilibrul, si asa precar pe care-l avem azi.

Wall Street nu ar mai fi ceea ce ste azi, iar asta nu le convine nici britanicilor, dar acum totusi – pe baza crizei cu Rusia, UE nu vrea sa riste, asa ca sacrifica iar romanii, mai ales ca domnul Dacian Ciolos a acceptat deja conditiile Londrei.

BrExit

Uniunea Europeana se va opune unui BrExit in 2016