Ajutoarele sociale pentru romanii din UK ar putea fi micsorate la nivelul celor din Romania, asta daca Uniunea Europeana va aproba Marii Britanii concesiile cerute de aceasta pentru a ramane in UE. Evident ca mi se pare absurd sa platesti aceleasi impozite ca un britanic dar sa primesti prestatii sociale diminuate. Daca vor asa, sa ne angajeze, dar in Romania. Sa plateasca salarii ca in UK si sa ne dea ajutoarele sociale romanii, nu e mai ok asa? Evident ca nu le convine, ar insemna sa aduca lirele din Marea Britanie in Romania, dar ei vor de fapt sa le pastreze acasa.

Ajutoarele sociale pentru romanii din UK ar putea fi micsorate

Maine dimineata vom afla ce decizie a luat guvernul pentru romanii din UK, se va da startul discriminarii sau se va merge pe principiul echitatii? Nici cand eram emigranti nu era asa de aiurea ca acum, parerea mea. Ce conteaza unde este copilul, pot sa-l tin si in Elvetia, o sa-mi plateasca ca acolo ajutoarele sociale? Evident ca este o incercare de a reduce cheltuielile din Marea Britanie pe spinarea sclavilor europeni si nu numai. Dupa tiparul asta ar trebui sa le schimbam lirele la jumatate de pret, ca sa fie echitate, nu-i asa?

Ce sa mai zic? Asteptam ziua de maine si vedem ce se intampla, am totusi incredere ca Uniunea Europeana nu este o adunatura de profitori, care se aseaza cu dosul incotro bate vantul. Klaus Iohannis a facut o vizita rapida la Londra, in speranta ca va reusi sa-si apere compatriotii, iar eu conchid: daca legea se va aproba asa cum vor britanicii, Uniunea Europeana se va destrama, cel putin sub forma pe care o stim astazi si la cea la care aspiram cu totii de cativa ani buni!

Muncitori romani in UK

Ajutoarele sociale pentru romanii din UK ar putea fi micsorate la nivelul celor din Romania