Romanii din UK care inca mai au conturi bancare, buletin (carte de identitate ) romanesc, sau mai stiu eu ce tangente cu tara in care s-au nascut, proprietati, etc. ar trebui sa vina sa-si plateasca cota la CASS – sau sa dovedeasca ca platesc asigurarea de sanatate in alte tari. Nu am aflat ce fac cei care nu sunt in Uniunea Europeana, sa zicem USA, dar nu e treaba noastra, a comunitatii romanesti din UK. Oricum cei doi smecheri de diaspora, Eugen Tomac si  Viorel Riceard Badea acum, cand au de raspuns la intrebari? Au depus ei macar o initoiativa la Curtea Constutionala sau Avocatul Poporului?

Articolul 180 din noul Codul fiscal a intrat in vigoare

Conform noului Cod Fiscal, la articolul 180 se prevede ca romanii din strainate – sau cei din tara care nu au venituri, vor trebui sa achite in jur de 700 de lei pentru CASS – casa de asigurari de sanatate. Asta chiar daca nu beneficiaza de niciun serviciu, iar daca ar fi nevoie de unul, nu se poate acorda – iar incazul in care nu platesc in primele sase luni, taxa se mareste de sapte ori! Ati inteles bine, nu ai venituri, faci cumva tu rost de bani si platesti, iar daca esti in SUA, repede avionul, te prezinti la ANAF – unii s-au grabit dar au venit degeaba, finctionarii nu stiu ce si cum sa faca, ei iti calculeaza cat ai de plata – chiar sunt curios, o fac pe loc? – iar tu mergi si versi banii la buget!

Sa fi inmultit Victor Vorel Ponta 2oo de euro cu 3 milioane de romani din UK plus diaspora si sa fi vazut o mica afacere in favoarea lor? Precis ca asa este, caci de unde sa scoti bani si pe cine sa te razbuni, daca nu pe diaspora?

Deputati diaspora

Cei doi smecheri de diaspora, Eugen Tomac si Viorel Riceard Badea unde sunt acum?