Comunitatea romanilor din UK numara oficial in 2016 peste 152.000 de suflete, ceea ce este un numar relativ mic in comparatie cu cei stabiliti in Italia si Spania. Dintre acestia, in Londra se gaseau pe strada circa 730 de romani ( in 2014 ), adica sub 0,5% – va dati seama, sun 1% dintre romanii care au ajuns in UK sunt pe strazile Londrei! Acum s-a ajuns la un numar record, aproape dublu, adica in jur de 1.380. Asta este numarul care ii sperie pe englezi, nu imigrantii sirieni ( care numai emigranti nu par a fi ), iar extremestii arabi care depasesc cu cel putin 50% romanii aflati pe strazi, nici macar nu le pun probleme!

Cati romani sunt oficial in Marea Britanie ( UK ) in 2016?

Fara a avea nimic cu cetatenii romani de etnie rroma, ma gandesc ca nu asa arata muncitorii romani plecati in UK la munca, legal. Totusi, speriati de cei nici 1.500 de romani fara job-uri din Marea Britanie, englezii au reusit sa impuna europenilor reguli noi, pe care evident le vor suporta tot cei care produc plus valoare in UK la salarii mai mici decat bastinasii. Evident ca inca cateva sute de lire nu se vor vedea in bugetul celor ce castiga mii de lire sterline pe luna, dar pentru cei ce au in jur de 1500, cu siguranta vor insemna o gaura in buzunar.

Sunt curios daca s-au gandit si la diminuarea contributiilor la asigurari pentru emigranti, daca tot li se taie din drepturi, nu-i asa? Iar ca sa mai adaugam o cifra la statistica infioratoare a englezilor, fara adapost sunt acum in Londra 7.581 de persoane ( chiar si englezi, stati fara grija ).  Un calcul simplu ne arata ca romanii sunt 9% dintre cei fara adapost in UK, o fi mult – o fi putin nu stiu, dar raportat la locuitorii din metropola britanica – in jur de 15 milioane in zona metropolitana, va zic eu ca este o nimica toata!

Emigranti romani

Cati romani sunt oficial in Marea Britanie ( UK ) in 2016?