Ca si in Romania taxa de drum, RAR-ul car ein UK se numeste MOT si asigurarea sunt obligatorii si evident trebuie sa fie pe numele tau platite, atata timp cat circuli cu masina pe teritoriul UK. Aceste taxe nu sunt foarte mari, ba chiar daca le compari cu salariile si faci raportul cu Romania, pot zice ca sunt foarte mici. Sa luam spre exemplu Taxa de drum, care pentru masini ca a mea cu capacitatea peste 1549 cc ( centimetri cubi ) este de doar 189 £. La fel de evident este ca o poti plati si pe sase luni, daca nu vrei sa dai toti banii odata.

Taxa de drum, MOT-ul si asigurarea sunt obligatorii in UK

Pretul pentru taxa auto de care aminteam mai sus este pentru masinile inregistrate inainte de 1 martie 2001, pentru cele noi, in functie de clasa de emisie CO2(g/km) aceasta taxa variaza de la zero pentru Clasa A, adica cu emisii sub 100, iar maxim, pentru cele din Clasa D ajunge la 145 £. La aceasta taxa se mai adauga MOT-ul cum ziceam, inspectia tehnica ( RAR in Romania ) car eeste de doar 50 de £ la autoturisme cu pana la 8 locuri.

Despre asigurarea obligatorie in UK o sa discutam intr-un articol separat, pentru ca aici e mai mult de spus, in functie de experiuenta pe care o aveti, numarul de evenimente neplacute in trafic, etc. Oricum ati inteles, mergeti la posta si achitati taxele, primiti bonul si stati linistiti. La fel procedati si daca va cumparati o masina second hand, platiti tot la posta, in rest sunteti stapanul masinii fara probleme, nu va trebuie notar, politist, etc, ca in Romania.

Taxa de drum in UK

Taxa de drum, MOT-ul si asigurarea sunt obligatorii in UK