Sa zicem ca te-ai mutat de curand in UK si vrei sa-ti platesti asigurarea auto la masina proaspat cumparata. Problema e ca nu te arunci la prima usa unde scrie Car Insureance, pentru ca s-ar putea sa platesti cu pana la 45% mai scumop decat daca stii unde si cum sa cauti. In UK asigurarea se plateste in functie de multe aspecte, printre care vechimea ta ca sofer, istoricul tau in trafic, etc. Asa ca e bine sa stii niste trucuri ca sa platesti o asigurare obligatorie cat mai mica.

Totul despre asigurarea auto inUK

Asigurarea RCA cea mai ieftina in UK este cea Third party – adica cea incare esti asigurat pentru daune catre terti, adica exact ca in asigurarea obligatorie romaneasca. Exista insa si varianta Third party, fire and theft, adica in acest caz esti asigurat la incendiu si la furtul propriei masini. Evident ca este si mai scumpa decat prima varianta. Aceasta asigurare este valabila pentru cazul incar econduci propria masina, exact ca in Romania!

In cazul in car evrei o asigurare completa, adica un fel de RCA + CASCO romanesc, in UK senumeste Comprehensive Insurance si acopera cam tot ce este posibil in caz de accident, inclusiv atunci cand conduceti o masina inchiriata. Foarte util: incercati sa ramaneti la acelasi agent de asigurare, daca nu ati avut probleme veti primi reduceri foarte mari, de la 30% pana la 40 % in al doilea an de asigurare, urmand ca in foecar ean sa mai primiti cate 5 sau 10%!

Atentie! In afara de varsta ( de obicei sub 25 de ani te cam arde la buzunar ), adresa unde locuiesti etse la fel de importanta!Iar daca vrei sa platesti o asigurare ieftina, preschimba-ti permisul romanesc in unul englezesc!

Asigurarea auto inUK

Totul despre asigurarea auto inUK