Buna ziuadomnule avocat, as avea si eu o mare intrebare: eu impreuna cu sotul meu am ajuns in UK de aproape un an si ceva, cand am ajuns cumnata mea ne-a luat cu ea intr-o casa avand inchiriata o camera, dupa ceva timp lucrurile sau schimba incepusera sa ne lipseasca lucruri din acea camera, la care cumnata mea a plecat din acea camera, fiind convinsa ca proprietarul ”roman” ne cotroboia in camere si ne luoa din lucruri. Dupa aproximativ un an sotul meu il tot intreba de ce nu ne face contract pe acea camera ,dupa un an am decis sa cautam case la agenti spunandu-i la proprietar ca vrem sa stam pe depozit, dupa ceva timp ( 6 zile) aproximativ sotul meu a venit de la munca si a fost batut si i sau furat banii din portofel, in acea noapte am sunat la politie si l-au arestat 24 de ore , noi am plecat in Romania pentru 3 saptamani, la intoarcere am luat legatura cu acea politista si ni sa spus ca cazul a fost inchis. Ce am putea sa facem si cu cine putem lua legatura. Va multumesc. Acea persoana nu era propietarul casei, era inchiriata de el.

Intrebari pentru avocatul roman din UK – raspunsuri online

Buna seara. Locuiesc de 3 luni in Anglia impreuna cu sotul si cei doi copii de 16 si 9 ani. Sotul a fost cel care a venit primul, in urma cu un an. Suntem casatoriti de 23 ani. Avem o casnicie toxica cu multe violente fizice si mai ales verbale. Fiind plecat o buna perioada din an mai toata casnicia, a continuat aceasta casnicie. Acum imi doresc sa pun capat definitiv, dar ma ameninta ca ma omoara , ca-mi face scandal si multe alte lucruri oribile. As vrea sa ma informati ce s-ar putea intampla daca plec cu copiii si el nu ne va lasa in pace. Ce ar trebui sa fac, legal, sa pot pune stop acestei casnicii. Imi este teama sa nu intervina autoritatile in privinta copiilor. Este frica mea cea mai mare si nu cunosc legile de aici.Va rog sa ma ajutati sa stiu ce pot sa fac. Multumesc.

Buna seara, ma numesc Mihaela si as vrea sa va rog sa mi dati un raspuns la ce va voi povesti despre munca mea. M-am angajat la un hotel ca houseskipeer anul trecut 2015 luna octombrie pe data 2 am lucrat acolo pana in luna august pe data de 16 am plecat prin transfer la aceiasi companie dar fiind mai aproape de casa in care locuiesc . Totul pana am cerut concediul ca sa plec acasa in hollyday pentru 10 zile mi sa aprobat concediul de 10 zile iar restul de concediu nu l-am mai primit spunindu-mi ca eu numai am dreptul la concediu pentru ca numai am zile de luat nu inteleg daca am plecat prin transfer la aceiasi companie sa lucrez de ce nu mai imi da restul de concediu pana la 28 zile? Va rog frumos daca ma puteti ajuta cu un sfat va rog sa mi scrieti ce trebui sa fac, multumesc.

Avocat in UK