Orasul Bristol este unul destul de mare, avand peste 440.000 de locuitori, este un port si un important centru industrial si comercial din UK. Astazi am primit solicitarea de a crea o pagina speciala pentru romanii din Bristol, iar daca va fi cazul si o pagina si grup pe facebook. Daca ai legaturi cu marinaria, Bristol ar putea fi cel mai indicat oras din UK unde sa te stabilesti. Daca nu stiai orasul Bristol este considerat unul dintre cele mai vechi orase cu specific marinaresc, ba chiar putem spuneunul dintre cele mai vechi porturi din zona Marii Britanii.

Romanii din Bristol

Daca acum multe secole din portul Bristol a plecat primul vapor catre lumea noua, America de azi, iata ca si romani au ajuns aici si au format o comuitate unita, cel putin asa ne spune Marius, cel care ne-a scris in numele comunitatii romanesti din Bristol, unul dintre editorii primului ziar online incomod – Ghimpele.Info – ziar de satira si umor, dar si unde lucrurile spinoase ale diasporei romanesti sunt punctate periodic.

Revenind la lucruri mai serioase, tot de la romanii din Brisol am aflat ca un alt roman, dar care traieste in comunitatea romaneasca din Dover este cunoscut ca fiind unul dintre cei mai inteligenti oameni de pe planeta. DA, ai citit bine, de pe planeta – are un IQ mai mare decat Albert Einstein, adica 162. Desi inca nu si-a aratat inclinatii spre stiintele exacte, fiind mai mult atras de arta, cu siguranta ca este exact ce ne trebuia ca sa le dam peste nas englezilor. Tanarul Mihail Iulian Bărăscu scrie deja primul sau roman, iar la varsta de doi ani compunea melodii impreuna cu mama sa.

Micul geniu nascut in Romania, Mihail Iulian Bărăscu ar vrea sa devina arhitect, dar ar mai vrea sa fie si scriitor, banuim noi ca le va putea face cu brio pe ambele, doar sa-si doreasca.

Anunturi UK