Serviciile medicale GP (General Practician) din UK sunt echivalentul medicului de familie din Romania, iar faptul ca exista si cateva cabinete medicale deschise de medici din Romania sau Republica Moldova nu poate decat sa ne bucure. Pentru cei care nu stiu, in sistemul de sanatate britanic serviciile medicale sunt gratuite, indiferent ca esti sau nu asigurat. Acest sistem se numeste NHS  sau National Health System si permite oricui sa beneficieze de asistenta medicala gratuita la clinicile de stat.  Totusi nu e totul chiar asa de roz cum ar parea, de multe ori poti astepta la coada de la doua la sase saptamani, pana sa ajungi la medicul de care ai nevoie, de aceea multi apeleaza la clinicile private.

Servicii medicale GP in UK

Pentru a beneficia de consultatie gratuita la un medic de familie trebuie doar sa fii rezident in UK si evident sa fii inscris in listele sale de pacienti. In cazuri extreme puteti apela la Serviciul de Urgente Medicale care este gratuit pentru orice persoana aflata pe teritoriul Marii Britanii. Tot in mod gratuit te poti trata si pentru anumite boli, despre care o sa discutam cu alta ocazie.

Daca esti unul dintre acei medici romani sau moldoveni care ai un cabinet medical in UK si vrei sa fii prezent pe site-ul romanilor din UK si Irlanda de Nord, te asteptam cu un mesaj si te vom contacta in cel mai scurt timp. Pentru a fi listat pe site va trebui sa platesti un abonament lunar, negociabil si evident ieftin. Pentru plata anual ase acorda reduceri substantiale!

Sistemul medical in UK

Servicii medicale GP in UK