Stau si ma intreb, acum cu doar 10 zile inainte de sosirea anlui 2014, oare romanii vor putea lucra fara probleme in Anglia [Marea Britanie] sau vor gasi englezii o smecherie legata de romani si bulgari pentru a le face viata amara? Din cate stim tari precum Spania au decis sa ridice restrictiile de la 1 ianuarie 2014 pentru romani si bulgari, dar tari precum Marea Britanie, Germania sau chiar Olanda se gandesc la trucuri prin care sa prelungeasca interdictiile pe piata muncii din Uniunea Europeana pentru compatriotii nostri.

Desi exista studii clare care arata ca nu va avea loc o invazie de romani in Anglia, ba mai mult – este nevoie de romanii din Anglia pentru a sustine economia engleza, premierul si alti parlamentari englezi se joaca cu demnitatea noastra. Pana la urma, cine vrea un loc de munca in Marea Britanie, gaseste, cu sau fara glumele lor politice. Aici este vorba de fair-play, caci chiar in cazul intrebarilor puse cetatenilor britanici, s-a jucat murdar. Evident ca l aintrebarea: va temeti sa nu va pierdeti locul de munca, raspnsul generic al unui om ce gandeste, este DA. Dar la intrebrarea directa, va temeti de romani ca vor invada piata muncii din Anglia, raspunsul a fost NU. dziscutam cu romanii din Irlanda, legat de acest aspect, al romano-fobiei si mi-a spus: de 15 ani stau in Irlanda de Nord, nu am vazut nici un romanofob!

Asa ca asteptam si d ela voi cateva impresii, stiri si noutati legate de aspectul muncii in Regatul Unit, incepand de la 1 ianuarie 2014! Pana atunci, dac anu ne mai auzim – LA MULTI ANI! – pentru toti romanii si pentru Romania!

Cancelarul german si premierul Britanic discuta despre Romania

Cancelarul german si premierul Britanic discuta despre Romania