Iata ca a venit si ziua in care am citit intr-un ziar din Anglia [Marea Briatnie] ca romanii sunt bine veniti la munca in tara de peste Canalul Manecii. Ei da, The Economist a scris negru pe alb ca romanii pot merge in Marea Briatnie la munca incepand de la 1 ianuarie 2014, ba mai mult – sunt asteptati cu drag. Sa fie spiritul Craciunului sau doar o tehnica de manipulare?

Rata criminalitatii in Uk arata nu de mult exact ca in graficul de mai jos, Polonia detinea detasat locul 1, in schimb Romania era “decorata” cu medalia de argint. Nu am postat graficul ca sa ne plangem sau ca sa demonstram ceva legat de Romania si romanii din Anglia, ci pentru ca ne-a sarit in ochi ceva. Desi Lituania are doar 2.966.954, adica aproape de 10 ori mai putini locuitori decat Romania, rata celor acuzati de crime [evident ca nu este vorba de omoruri, ci de hoti sau alte forma de criminalitate] este suficient de mare. La o diferenta de doar 50 de cetateni acuzati de crime se afla Irlanda, iar Franta si Italia sunt si ele in TOP 10. Portugalia ocupa locul 10, iar daca adunam hotii din cele 3 tari de pe ultimul loc, obtinem 3.943 de infractori veniti din tarile “bune” ale Uniunii Europene. Parca nu ar trebui sa deschioda gura nici una din tarile amintite mai sus, pana la urma nu sunt romanii cei mai rai, bulgarii nici macar nu sunt in lista.

Londra va ridica restricțiile temporare impuse românilor și bulgarilor pe piața forței de muncă britanice, anunta Agerpres.

In definitiv de ce nu amamerge sa muncim in MArea Britanie, daca noi suntem una din natiunile care a ajutat cel mai mult la ridicarea satului olimpic pentru Olimpiada de la Londara?

The Economist scria in paginile sale:

Parcursul va fi greu la început. Dar istoria multor valuri de imigrație ne arată că, nu după prea mult timp, veți fi fost integrați confortabil în societatea britanică. Nu este vina voastră ..

criminalitate-in-uk