Am aflat de Radu Cirligeanu din emisiunea cea noua a frumoasei Andreea Marin, Pretuieste Viata. M-a impresionat pentru ca sunt si eu absolvent al aceleiasi facultati – Aeronave Bucuresti. La fel ca si unul din coplegii mei, Radu Cirligeanu s-a nascut la Bacau, orasul unde candva eram destinat sa ajung – si probabil ca ajungeam daca nu venea revolutia, repartitia inginerilor de aeronave fiind inevitabila in unul din cele cinci orase ce aveau legatura cu aviatia.

Un roman ca oricare altul, care lucreaza la Rolls Royce. Fratele sau Rares Cirligeanu a ramas in Romania, fiind absolvent al Facultatii de Matematica si Informatica din cadrul Universitatii din Bucuresti. O familie de intelectuali – am vrut sa subliniez chestia asta, caci din ce in ce mai multi se intreaba daca merita sau nu sa faci facultate, sa ai studii superioare. eu zic ca merita, indiferent ca ajungi sa lucrezi la  Rolls Royce intr-o functie de conducere – ar trebui sa va amintesc ca si Henri Marie Coandă a petrecut o lunga perioada la renumita firma din Marea Britanie.

Aveam doar 4 ani cand in 1969 Henri Coanda revine definitiv in Romania si devine director al Institutului de creatie stiintifica si tehnica (INCREST), unde mi-am inceput si eu viata de viitor inginer in aviatie [ de fapt sectia IT]. Daca ai ajuns aici, nu uita sa te alaturi comunitatii romanesti din Diaspora pe FaceBook, merita sa fim mai aproape unul de altul.

Radu Cirligeanu