Teoretic cred ca toata lumea stie – sau mai bine zis romanii stabiliti in UK – ca se poate beneficia de alocatia pentru copii in Marea Britanie. Totul decurge foarte usor, trebuie evident sa aveti rezidenta in UK, sa aveti un cont bancar in care sa primiti alocatia ( Child Benefit ), sa aveti deja National Insurance Number si pasaportul copilului in original, plus certificatul de nastere al copilului. Cam asta ar fi totul, primiti 20 de lire pe saptamana pentru primul copil si cate 13,40 £ pentru urmatorii.

Alocatia pentru copii sau Child Benefit in UK – cum se obtine?

Daca indepliniti cerintele de mai sus, nu va ramane decat sa aplicati online pentru a obtine alocatia pentru copil in UK, ne referim evident la toti copii dumneavoastra in varsta de pana la 16 ani – daca nu merg la scoala, sau pana la 20 de ani daca urmeaza cursurile unei institutii de invatamant. Formularul online poate fi gasit aici. In speranta ca v-am lamurit cum se obtine alocatia pentru copii sau Child Benefit in UK, speram sa auzim ca tot mai multi romani vor beneficia anul viitor de aceasta facilitate oferita tuturor parintilor stabiliti in UK.

Am uitat sa spunem: daca din intamplare castigati mai mult de 50.000 de lire anual – un singur parinte, nu cumulat – nu beneficiati de alocatie, iar daca ati ridicat alocatia va trebui sa o rambursati. Puteti opta sa primiti alocatia saptamanal sau odata pe luna!

Daca ati completat formularul il listati la imprimanta si il trimiteti la adresa: Child Benefit Office, PO Box 1, Newcastle Upon Tyne, NE88 1AA. Asta este tot! Succes, sanatate si nu uitati ca portalul e4UK este aici ca sa va ajute ori de cate ori are posiblitatea!

Child Benefit UK

Cum se obtine alocatia pentru copii sau Child Benefit in UK