Cu siguranta ca daca noi romanii ne intalnim destul de des la biserica, asta ne arata ca suntem un popor care are principii morale sanatoase. De aceea am decis ca incepand de azi, sa reamintim cititorilor sarbatorile religioase la care trebuie sa participam cu totii, macar din cand in cand.

Nu vom face distinctie intre catolici, ortodocsi sau alte religii prezente pe teritoriul romanesc. Pastele catolic a fost deja, de aceea o sa revenim la el in curand, urmeaza cel ortodox. Duminica vom sarbatori  impreuna, cu oua rosii una din cele mai importante sarbatori religioase din intreaga lume crestina.

Chiar daca data la care se sarbatoreste Sfintele Pasti, difera de la un cult la altul, semnificatia este pentru toti aceiasi. Si ce ne poate uni mai mult decat o sarbatoare majora? Dupa ce am sarbatorit Craciunul, nasterea Mantuitorului, acum vom serba invierea sa, cel mai profund eveniment al crestinatatii. Simbolistica acestui eveniment ne face pe toti mai buni si mai curati.

La miez de noapte, indiferent de tara in care se afla, romanii merg sa ia lumina. Sfintesc bucatele si apoi se bucura de ele. Iar in Anglia, romanii nu fac exceptie, la fiecare sarbatoare a Pastelui, se intalnesc la bisericile romanesti din parohii, se imbratiseaza si ciocnesc oua rosii.