Dupa ce am scris despre si pentru romanii din Scotia, era evident ca va urma un articol despre romanii din Tara Galilor (Wales). Desi comunitatile de care stim noi sunt destul de mici, totusi nu sunt de neglijat. Mai ales daca ai de gand sa emigrezi in Marea Britanie si te vei stabili in unul din centrele in care se gasesc comunitati de romani.

Tara Galilor

Tara Galilor

Daca va decideti sa alegeti unul din cele 22 de comitate din Tara Galililor, ar trebui sa stiti cate ceva depsre ele. Mult mai putini locuitori decat in Scotia, aproximativ 3.063.456 locuitori va vor fi concetateni (in cazul in care obtineti dreptul permanent de sedere).

Orasele importante din Tara Galilor sunt: Bangor, Cardiff, Newport, St David’s si Swansea. Capitala este asa cum bine stiti la Cardiff si are doar putin peste 300.000 de locuitori.

Britanicii considera Tara Galilor ca fiind regiunea cea mai saraca din tot Regatul Unit. Totusi PIB-ul pe cap de locuitor este de 30.546 dolari, deci nu se poate spune ca stau rau, daca vom compara spre exemplu cu Italia al carui PIB pe cap de locuitor este de 32.700 dolari. Si discutam de intreaga Italie.

In concluzie, nu va luati dupa zvonuri, viata in Tara Galilor este destul de placuta, locuri de munca se gasesc suficiente, mai ales pentru cei bine pregatiti. Mult succes! Vom reveni cu noi detalii!