Avem deosebita placere sa va facem cunostinta cu romanii din Milford Haven – Pembrokeshire, pe care i-am intalnit de curand intr-un grup de pe facebook. Nu stiu cat de mare este comunitatea romanilor din Milford Haven, insa daca ne vor contacta cu siguranta vom afla daca sunt destul de multi romani in Pembrokeshire sau va trebui sa ne concentram doar pe comunitatea romaneasca din Tara Galilor. Oraselul Milford Haven este destul de mic, numarand undeva la 12.000 de locuitori. Ca peste tot in Anglia cel mai mult se mandresc cu teatrul din localitate, insa sunt sigur ca cel putin cei trei romani pe care i-am cunoscut si locuiesc in Milford Haven ne vor spune mai multe.

Iata si ultimul mesaj primit pe site-ul nostru in data de 28 decembrie 2014, de la Cristian. Buna ziua. Am venit in U.K. de1 0 zile increzator in promisiunile surori mele ca voi gasi un loc de munca si o viata mai buna. Tin sa precizez ca ea lucreaza ca asistenta intr-un azil de batrani. Totodata referitor la mine, pot spune ca am venit insotit de familie avand 2 copii mici de respectiv 3 si 4 ani. Am locuit pentru 13 ani laVerona, am avut o firma de constructii pe care am inchis-o in ziua plecarii din Italia. Am retras copiii de la scoala, am vandut lucrurile care le aveam, multe altele aruncandu-le la gunoi. Am renuntat la viata pe care mi-o facusem in Italia si iata-ma azi in U.K. Dar in strada cu copii pentru ca sora mea e plictisita sa ne vada in casa. Unde sa plec acum? In cazul intentarii unui proces ce sanse am sa raman in casa pana gasesc munca si serviciu pe cheltuiala surorii mele? Ce spune legea engleza ca au profitat de increderea ce le-am acordat? Va multumesc anticipat. Astept raspuns cat mai urgent.

Draga Cristian nu ma duce capul ce sa-ti raspund, nu stiu ce poate face legea in cazul in care nu ai niciun contract cu sora ta. Sa speram ca se va gasi cineva sa te indrume.

Uniunea Europeana si zona euro