Romanii din Tara Galilor sunt grupati in cateva orase, printre care evident se numara si Cardiff – un oras de marimea Iasului, ce numara 340.054 locuitori, printre care si romani. Cum acestia ne-au scris ca este nevoie de o pagina sau si mai bine o intreaga sectiune dedicata romanilor din Cardiff, noi am decis sa le respectam dorinta. Recunoastem ca avem nevoie de sprijinul vostru, avem nevoie de informatii primite direct de la sursa, din comunitatea romaneasca stabilita in Tara Galilor. Probabil ca multi dintre studentii romani din Cardiff se vor bucura afland ca vom deschide o sectiune speciala cu anunturi si oferte de czare in Cardiff.

Acum un an am fost in vizita la un grup de romani stabiliti in Newport, iar acestia m-au dus sa vizitez comunitatea de romani din Cardiff, unde l-am cunoascut pe Paul si pe Florin. Nu pot sa va spun ce bucurie am resimtit cand mi-au spus ca desi sunt plecati de peste 10 ani din Romania si s-au stabilit in Regatul Unit al Marii Britanii, gandul lor este tot la tara unde si-au trait anii tineretii si adolescentei. I-am vazut acum la alegerile presedintelui si am inteles ca nu glumeau, sa stai ore in sir ca sa votezi inseamna ca le pasa, ca nu au uitat de unde au plecat si se gandesc si la noi, cei ramasi in tara.

Am inteles ca exista si un restaurant romanesc la Cardiff si un magazin cu produse traditionale romanesti, pe care recunoasc nu am avut timp sa le vizitez. Sper sa am ocazia in vara ce vine sa stau cu patronii lor la o bere si sa discutam despre nevoile romanilor din Tara Galilor, ce si-ar dori ei sa gaseasca in magazinele romanesti, iar anul acesta de Craciun sper sa primesc vesti de la cel mai mare Revelion petrecut in comunitatea romaneasca din Cardiff.

Romanii din Cardiff

Romanii din Cardiff