Romanii din Liverpool va ureaza La multi ani in noul an ce vine! A trecut Craciunul si urmeaza Revelionul sper ca vom primi si anul acesta poze de la romanii din UK ca sa vedem cum petrecem noi romanii de sarbatori. Recunosc ca eu am preferat sa vin acasa de sarbatori, caci altfel nu pot simti ca sunt roman cu adevarat, dar si dorul de parinti, de rude ma face sa cheltui o mica avere ca sa revin in tara. Ce am gasit anul acesta schimbat in Romania? Mai nimic, poate doar ceva mai multa sepranta in schimbare, o idee fixa ca vom intra in Schengen – desi eu unul prefer sa nu intram si nici nu cred ca se va intampla, cu toate ca toti vad in alegerea lui Iohannis o minune.

Cum e viata in Liverpool pentru un emigrant roman? Eu zic ca e ok, altii spun ca nu au curajul sa spuna ca-s romani, altii sunt veniti la mica ciupeala, aia de ne fac de ras, in esenta cam ca peste tot. Eu ma simt bine, am un job pe car el-am acceptat din convingerea ca scopul scuza mijloacele, adica nu-mi place dar e bun salariul. Am doar doi prieteni in oras, nu caut sa socializez, sunt aici cu sotia, ea e casnica, stam cu chirie – poate ca era cazul sa alegem alt oras, nu Liverpool – dar in general e bine in UK, iar faptul ca mai merg de doua sau trei ori pe an la un meci al echipei locale e suficient pentru mine.

Urmeaza Revelionul – camd am vazut ce preturi sunt la pensiuni si restaurante, am zis ca o sa-l serbez pe vechi – ca Ucrainienii – in UK, e mai ieftin decat in Romania! Desi daca ma uit in jur, nu cred ca sunt prea multe tari unde preturile sunt mai mari ca in UK, dar asta e viata, ce iei pe mere dai pe pere! Hai la multi Ani si sper sa publicati micul meu articol chiar daca nu e tocmai ceea ce va asteptati!

Uite ca l-am publicat Marius, sper ca o sa-ti faci mai multi prieteni in Liverpool  – acum ca lumea stie ca existi!

Mos Craciun