Precum se stie, romanii sunt raspanditi cam peste tot in Marea Britanie, iar de curand am primit cateva cereri de adrese ale romanilor din Scotia, deci apelam iar la voi, cititorii nostri sa ne spuneti daca sunteti in Scotia, unde va intalniti si alte astfel de informatii folositoare oricarui viitor emigrant roman in Scotia.

Castele din Scotia

Castele din Scotia

Cateva date informative despre Scotia: capitala se afla la Edinburgh, este situata in nordul Marii Britanii si are o populatie de 5.295.000 locuitori. Ocupa o suprafata egala cu o treime din toata suprafata regatului,  Edinburgh fiind centrul cultural al regiunii iar Glasgow este unul dintre cele mai mari orase, cunoscut poate si datorita echipei de fotbal din oras.

PIB-ul pe cap de locuitor este de 25.546 $, ceea ce reprezinta cam jumate din PIB-ul  mediu pe cap de locuitor din UK (43.785 $). Populatia orasului Glasgow este de 598 830 locuitori, mereu m-am intrebat cum de pe o suprafata cam cat a Romaniei Mari, pot locui peste 60 de milioane de locuitori. Printre care si multi romani!

Iar daca esti un turist in Scotia, nu uita ca merita sa vezi castelele din aceasta regiune a Regatului Unit al Marii Britanii, sunt superbe!