Daca este sa ne ghidam dupa rezultatele din acest an credem noi ca cele mai multe locuri de munca in Scotia in 2015 vor fi disponibile tot pentru cei ce cauta un loc de munca la ingrijirea batranilor. La fel de interesanta ni s-a parut si oferta pentru menajere in UK, cel putin 300 de persoane au reusit sa isi gaseasca de munca in UK cu ajutorul portalului nostru sau prin pagina noastra de facebook. Ne bucuram ca la referendum scotienii au votat ramanarea Scotiei in Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord, iar faptul ca noi reusim sa adunam aici din ce in ce mai multe oferte de munca este un semn ca in 2015 vom avea cu siguranta rezultate mai bune.

Pentru a veni in ajutorul celor ce-si cauta un loc de munca in Scotia in 2015 va sfatuim sa ne lasti pe pagina noastra de facebook o scrisoare de intentie in limba engelza, in care sa explicati de ce sunteti voi persoana potrivita pentru un anumit job. Deasemnea romanii care au afaceri in UK sunt rugati sa ne anunte si pe noi atunci cand au nevoie de personal, pentru a posta aceste anunturi cu locuri de munca pe site si pe portalul iJobs.

Student in UK

O categorie speciala de romani care vin in UK pentru a munci sunt studentii, asta si datorita faptului ca aici viata etse ceva mai scumpa decat in Europa, iar un student are desigur nevoie de bani, chiar daca parintii au platit pentru studii. In general studentii romani din UK sunt in cautarea unui “part-time job” – adica mai putin de 8 ore pe zi si cu siguranta nu in fiecare zi. Nu trebuie s ava speriati de declaratii de genul celor facute de Nigel Farage, liderul UKIP. Romanii au dreptul de a munci liber in regat, deci si in Scotia. Iar din ceea ce am vazut eu, angajatorii vad cu ochi buni salariatii veniti din Romania, sunt muncitori, dedicati si constiinciosi. Asa ca va recomandam sa cautati pe site oferte de munca, sau sa nu scapati din vedere oferta EURES.

Locuri de munca

Locuri de munca

Cele mai multe oferte de munca in Scotia in 2015 sunt in acest moment cele ce se adreseaza specialistilor in IT, medicilor si asistentelor medicale si celor ce vor sa lucreze in agricultura.