Inauguram astazi forumul dedicat comunitatii romanesti din Leeds, mai ales ca dupa Londra si Birmingham acesta este orasul unde s-ai stabilit cei mai multi romani plecati in UK. Speram astfel sa ne marim numarul de cititori permanenti din zona  West Yorkshire, din Marea Britanie. Recunosc ca de cand m-am mutat in Manchester nu mi-am facut timp sa-i vizitez pe prietenii mei din Leeds, nici macar in perioada cand mergeam la meciurile de fotbal. Orasul Leeds comparat cu orasele din Romania ca numar de locuitori este dublu fata de cele mai mari orase, aici traind peste 723.000 de englezi – desi am inteles ca cel putin 20% sunt emigranti.

Ma mira faptul ca desi sunt atatea orase frumoase in UK, totusi pentru englezi Leeds este un oras de suflet, fiind preferat de multi dintre britanici, in detrimentul Londrei ajungand in anul 2003 sa fie declarat de  revista “Conde Nast Traveller” drept  “orașul favorit al Marii Britanii”. Am sa incerc astazi sa explic si cum ar trebui folosit portalul e4UK de catre comunitatea romanilor din Leeds, dar si de cei ce ne calca pragul ocazional.

Portalul nostru functioneaza in acest moment pe baza de voluntariat, insa speram noi ca pe masura ce vom gasi cativa sponsori ce vor avea evident reclama pe site – reamintim ca noi gazduim comunitati mai mari de romani din tarile vorbitoare de limba engleza, deci in general postam ceea ce primim de la citotori sau ceea ce stim din propria experienta. O imbinare intre site si pagina noastra de FaceBook face ca rezultatele sa fie majore pentru cei ce chiar au nevoie de ajutor sau doar vor sa socializeze. Prin urmare, voi cititorii si romanii din Leeds sunteti cei ce puteti aduce plus valoare site-ului, nu redactorii voluntari. Va asteptam cu propuneri si intrebari, pentru a reusi ca in anul 2015 sa oferim mai mult tuturor celor ce ne trec pragul.

Romanii din Leeds

Romanii din Leeds