Suntem bucurosi sa deschidem prima rubrica dedicata moldovenilor din Marea Britanie, care desi nu s-ar crede sunt foarte numerosi pe meleagurile lui Shakespeare. Prin urmare daca esti moldovean, traiesti in Marea Britanie, in Anglia, Scotia, Tara Galilor sau Iralnda de Nord, e locul ideal unde sa postezi intrebari sau povesti de viata pentru toti compatriotii tai.

Chiar daca esti moldovean si te afli in Iralnda, tot e un loc ideal unde sa poti fi alaturi de prieteni adevarati. In curand vom deschide un site separat pentru fiecare din cele cinci tari aflate pe cele doua insule. Este posibil sa adaugam si Islanda, dar inca nu am gasit suficienti vorbitori de limba romana in acele locuri unde zapada se alatura focului intr-un peisaj mirific.

moldoveni in anglia

Desi ar fi trebuit sa inauguram pagina pe 27 august, pana la urma este bine sa o facem cu doua zile inainte de o alta mare sarbatoare a moldovenilor si romanilor de pretutdeni : Limba Noastra cea romana! Speram sa vedem in curand alaturi la aceasta sarbatoare minunata pe toti romanii si moldovenii aflati peste hotare, dar aici in mod special pe cei aflati in Anglia.

Poate ca nu suntem inca un site la fel de popular ca cel al romanilor din Marea Britanie, insa cu siguranta ca vom deveni in curand. Site-ul este destul de tanar, inca nu a implinit nici macar un an de viata, insa deja ne bucuram de prezenta a cel putin 200 de romani zilnic pe site. Probabil sunt cei 240 de fani de pe facebook, sau poate romani in cautarea de informatii sau prieteni, indiferent cine sunt, ne bucuram sa-i avem alaturi de noi!