Cred ca o sa ramaneti mirati daca o sa va zic cate din cele 97 de orase din UK au peste 100 de mii de locuitori, iar ca sa nu va tin mult in asteptare, va zic de la inceput: 70 de orase din Uk au peste 100.000 de locuitori, dar noi de mandrim ca suntem cautati de romanii din Leicester de exemplu. Da, aici din cei peste 340.000 de locuitori, o buna parte sunt romanii stabiliti in Leicester. Asa ca nu este de mirare de ce site-ul nostru are din ce in ce mai multi vizitatori, choar ma bucur ca nu l-am vandut acum un an cand ni se ofera 1000 de lire pe el. Abia aveam un an si ceva de functionare si ni se parea ca nu vom ajunge la capat niciodata.

Cele mai mari orase din UK – comunitati romanesti

Evident ca Londra este cel mai mare oras din UK, nu mira pe nimeni asta – deci este la fel de firesc ca cei mai multi romani in Londra sa-si caute de munca si o casa de inchiriat. Aici salariile sunt mai mari, dar si cheltuielile sunt de trei ori mai mari ca in restul Regatului Unit al Marii Britanii. La polul opus este Irlanda de Nord. Recunosc ca noi abia am reusit sa acoperim 10 din cele 70 de orase mai mari, din lista facand parte Liverpool  sau Romani in Bristol.

Acum la final ce mai pot sa spun? Probabil ca asteptam sa vedem daca vom fi contactati de romanii din Leicester sau macar de un grup de romani stabiliti in zona, macar pentru ca aici nu au fost inregistrate nicodata temperaturi sub zero grade – zic asta pentru ca eu sincer sufar din cauza climei, am uitat sa specific totusi este vorba de temperatura minima medie, caci asa ca record, au fost -16ºC.

Romani in Bristol

Cele mai mari orase din UK – comunitati romanesti