Site-ul nostu 4UK si-a propus sa reuneasca ata comunitatea de moldoveni din UK cat si pe cea de romani stabiliti in Marea Britanie, asa ca era si timpul sa le facem colegilor nostri o pagina separata. Nu am facut acest lucru pentrua desprati cele doua comunitati ci pentru a le apropia, insa asa cum stim, problematica lor este diferita, Romania fiind parte a Uniunii Europene iar Republica Moldova nu. De aceea speram noi ca de acum inainte moldovenii din UK sa-si poata exprima parerile si sa posteze intrebarile care privesc direct comunitatea.

Moldovenii din UK

Chiar daca o parte din problemele cu care se confrunta o parte din moldovenii din UK sunt diferite de cele ale romanilor din UK, in marea lor majoritate sunt cam aceleasi. Si romanii si moldovenii – care la drept vorbind sunt tot romani de-ai nistri, doar ca momentan ne separa o granita pusa de rusi – au cam aceleasi probleme de rezolvat, gasirea unei chirii la un pret cat de cat acceptatbil, gasirea unui loc de munca sau a unui magazin romanesc.

Iar cand un moldovean vine acasa cu masina proprie din UK, cu siguranta trece prin Romania, deci poate lua pe cineva cu el la drum. Iata doar o parte din ceea ce se poate realiza impreuna pe acest site, iar daca aveti idei noi, suntem dispusi sa le auzim si sa le discutam. Recunoastem ca am fost furati de val si am insistat mai mult pe Irlanda si Iralnda de Nord, insa acum promitem ca vom remedia problema, vom reface partea pentru Anglia, Scotia si promitem sa aducem pe site cam toate informatiile de care aveti nevoie, evident cu ajutorul vostru.

Moldoveni in UK

Moldoveni in UK