Am decis sa deschidem rubrica Forum odata cu pagina romanilor din Edinburgh, capitala Scotiei. Ajungem astfel la 40 de subiecte dedicate romanilor din UK si o mare parte dedicata romanilor din Scotia. Desi in ca numarul de cititori nu justifica aparitia unui site special pentru romanii din Edinburgh, avand aici inca suficiente resurse, este posibil ca in curand sa dam drumul unui site special pentru romanii din scotia sau cate unul pentru fiecare oras unde gasim peste 500 de romani activi.

Romani in Edinburgh

Am gasit deja pe FaceBook doua grupuri ale romanilor din Edinburgh, de cer sunt doua nu stiu, insa unul are putin peste 1000 de membri si unul putin peste 600, acum ramane de vazut daca sunt in Edinburgh macar 2000 de romani dispusi sa comunice cu restul comunitatii. Odata deschisa pagina aceasta suntem convinsi ca vom avea ocazia sa postam in curand raspunsurile la zecile de intrebari primite de la cititori si la care am raspuns direct pe email, insa cu siguranta postarea lor pe site va fi in folosul intregii comunitati romanesti din Scotoa si in special celei din Edinburgh.

O informatie utila vina pentru muncitorii necalificati din Edinburgh, deoarece incepand cu data de 1 iulie 2014 pentru obtinerea cardului de muncitor necalificat in constructii veti fi nevoiti sa obtineti mai multe hartii oficiale, precum testul de protectie a muncii si altele. Fara acest nou card romanii nu vor mai putea lucra pe santierele din UK ca muncitori necalificati in constructii!

Castel-Edinburgh-scotia