A venit timpul sa facem cunostinta cu romanii din Glasgow, mai ales dupa ce am fost asaltati cu intrebari legate de comunitatea romaneasca din Scotia. Recunoastem ca am cam neglijat orasele scotiene, desi nu era cazul. Orasul numara 1.750.000 locuitori dintre care evident o mica parte sunt si romani, iata un motiv suficient de bun pentru a avea propriile rubrici pe site-ul nostru.

Vestea buna pentru romanii din Glasgow este ca si aici avem propria biserica, Parohia Ortodoxa Romana din Glasgow. Iata un loc unde romanii nostri se pot intalni duminica, pot schimba idei si isi pot aminti de tara de unde au plecat, chiar daca multi teoretic nu se vor intoarce acasa ianinte de pensie, poate nici atunci.

Din cate stiu exista si un grup pe facebook cu putin peste 100 de membri, desi nu stiu de ce sunt asa de putini, sper ca in curand prin intermediul nostru sa-i convingem pe toti romanii din Glasgow sa se uneasca macar pe FaceBook daca nu si altfel. promitem ca vom reveni cat de curand si cu pagina romanilor din Edinburgh, pentru ca pana la urma aceasta este capitala Scotiei din anul 1437, deci ar fi o rusine sa nu avem o pagina dedicata orasului in care traiesc peste 486 de mii de locuitori. Pana atunci le uram bun venit romanilor din Glasgow si celor ce vor sa se mute aici!

Romani in Glasgow

Romani in Glasgow